2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2012-04-16 11:39:49

kamarazene.jpgA karcagi  Erkel Ferenc Művészeti Iskola "HANGVERSENY  A  KAMARAZENE  JEGYÉBEN „ címmel minden zene szerető érdeklődőt szeretettel vár 2012.  április  20-án  (pénteken)  17:00-től a  Déryné Kulturális  Központ  II.  emeleti  hangversenytermében. Belépőjegyek: Felnőtt jegy: 400 Ft. Diák-és nyugdíjasjegy: 300 Ft.              

2012-04-13 13:57:53

Szepesvary_gabor.gif2012.04.14-én szombaton a karcagi Városi Sportcsarnokban /Karcag, József A.út 1-3.sz./ kerül megrendezésre Fodor Csaba és Lövinger Kata szervezésében. A kosárlabdatorna emléket állít Szepesváry Gábor, volt gimnáziumi testnevelő, Fair Play-díjas edzőnek (a képen), valamint lehetőséget ad a senior torna a még jelenleg is aktívan, egy évben többször is együtt játszó női és férfi csapatok mérkőzéseire. Résztvevő csapatok: Hölgyek:Békés,Nyíregyháza,Szolnok,Karcag.
Urak: A csoport: Dunaharaszti, Szolnok, Karcag. B csoport: Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székecs (Székesfehérvár-Kacskemét) 
A szervezők minden kedves Sportbarátot  szeretettel várnak. 
Tisztelettel: Karcagi SE Kosárlabda Szakosztály

2012-04-16 16:16:49

k0169.jpgKedves Barátunk! Mi, akik ezt a levelet aláírtuk, a Szóla Rádió Alapítvány Kuratóriumának alapító tagjai vagyunk. Ez az a civil szervezet, amelyben közös barátunk Koppányi István életének utolsó éveiben tevékenykedett azért, hogy létrejöjjön az első kiadvány, amely városunk és megyénk civil szervezeteit mutatja be, megszólaljon az első debreceni közösségi rádió. Sokan kerestek meg minket azzal a gondolattal, hogy valamit tennünk kell azért, hogy megőrizzük az Ő szellemiségét, és tovább vigyük a civil ügyekbe vetett hitét. Aki ismerte Őt tudja, hogy nem könnyű megtalálni az emlékezésnek azt a formáját, amit Ő is elfogadna, amiben Ő is felfedezné a "civil kurázsit". Elképzelésünk eddig valóra vált, ezért most ismét kezdeményezzük, hogy • mint eddig minden évben április 13-án 16 órakor találkozzunk a debreceni köztemetőben, hogy sírjára egy csokor virágot vigyünk, megálljunk néhány percre és emlékezzünk rá.   (Külön meghívót erre nem küldünk, mindenki addig lehet ott velünk, amíg emlékszik erre a meghívásra és Koppányi Istvánra.) • emlékére alapítsunk díjat, CIVIL DÍJ - KOPPÁNYI ISTVÁN EMLÉKÉRE  elnevezéssel.  A díjat évente az a civil szervezet nyerheti el, amelyik az adott évben a legtöbbet tette a helyi civil társadalom épüléséért.  A díj átadására 2012. április  20-a utáni napokban kerül sor az elmúlt évi nyertes – a Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesületet (BAKI) - által szervezett ünnepség keretében. A díj alapítói minden évben azok, akik: április 15-ig írásban rövid indoklással javaslatot tesznek a díjazott szervezetre és ehhez lehetőségeikhez mérten saját pénzükkel, hozzájárulnak (100-tól 5000 Ft-ig.) Addig adjuk át ezt a díjat, amíg legalább 5 fő jelentkezik javaslattal és anyagi hozzájárulással A Szóla Rádió Alapítvány alapító kuratóriumi tagjai évente az adományozók közül kérik fel azt a 3 főt, akik a javaslatokat áttekintik, és a díjat odaítélik. A díjjal kapcsolatos feladatokat és a díjra történő jelöléseket 2012-ben Giczey Péter koordinálja. Elérhetősége: 20/9462-604. Az adományokat a Vojtina Bábszínház gazdasági irodájában lehet befizetni (Kálvin tér 13.) A kezdeményezésünkhöz mindazok csatlakozását várjuk, akik tisztelték, szerették, barátjuknak, munkatársuknak tudhatták Koppányi Istvánt. A díjat évente egy alkalommal, így 2012-ben 16. alkalommal adjuk át! Giczey Péter sk. Groskáné Piránszki Irén sk. Halász János sk. Szabó Tibor sk. Vincze Béla sk.
CIVIL DÍJ - KOPPÁNYI ISTVÁN EMLÉKÉRE díj eddigi kitüntetettjei:
1997: Civil Terasz – Civil Szervezetek Szövetsége, Debrecen, 1998: Kuckó Művésztanya Egyesület, Debrecen, 1999: Szóla Rádió Alapítvány, Debrecen, 2000:  Vonzáskör Egyesület, Püspökladány, 2001: Más Mozaik Kulturális Egyesület, Debrecen, 2002:  Vízöntő Kulturális Egyesület, Debrecen 2003:  Motolla Egyesület, Debrecen, 2004: Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítványa, Debrecen, 2005: Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület, Nagyrábé, 2006: Főnix Néptánc Együttes Egyesület, Debrecen 2007: Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület, Földes, 2008: Magnitúdó Csillagászati Egyesület, Debrecen. 2009: Valcer Táncstúdió Egyesület, Debrecen 2010: Fehér Bot Alapítvány, Debrecen, 2011: Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesületet (BAKI), Balmazújváros.

2012-04-12 14:31:46

vil__gh__bor__s.jpgFeltehetően II. világháborús lövedéket találtak Kaba határában az úgynevezett „bakhát” készítése közben. A tavasz eljövetelével megkezdődött a talaj-előkészítés a mezőgazdaságban Kaba határában is, ahol ma - április 12-én - reggel egy valószínűleg világháborús lövedéket vetett ki magából a föld „bakhát” készítésekor. Becsült tömege 4 kilogramm, körülbelül 30 centiméter hosszú. A földmunkák közben a traktort vezetője lett figyelmes a földből kiálló tömör vasra. A szerkezetet gondosan megjelölték és értesítették az illetékes hatóságokat. (forrás:vagy.hu/KOTVHD)

2012-04-12 12:18:01

poroszlo.jpgÚj mérföldkövéhez érkezett a Tisza-tavi hajózás. A nyári szezonban hajójáratot indítanak ugyanis Tiszafüred és Poroszló között. A tervek szerint június 16-án Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből indul el Tiszafüredre, a Robin Kalandsziget kikötőjébe. Ez a hajóút kellemes ötvözete a kényelmes helyváltoztatásnak és a Tisza-tó vízi ösvényei felfedezésének. Az út hossza 1 óra 15 perc, az útvonal pedig a Kis-Tisza hangulatos medrében, majd a Tiszán keresztül haladva a Füredi-öblítő csatornán vezet végig. A hajó augusztus végéig minden nap közlekedik.(forrás:szoljon.hu)

2012-04-11 22:22:49

aranypava_meghivo_01_web.jpgA Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége -KÓTA -, Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ és a Sárréti Népi Együttes Egyesület Tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit 2012. április 14-én, szombaton 11:00 órakor kezdődő Országos Népzenei Gálaszintű Minősítő Aranypáva Nagydíjas Versenyére a püspökladányi Dorogi Márton Művelődési Központ színháztermébe. Köszöntőt mond: Dombi Imréné Püspökladány város polgármestere, a zsűri elnöke: Dr. Olsvai Imre, a zsűri tagjai: Dr. Alföldy Boruss István, Birinyi József, Dévai János, Dr. Fehér Anikó, Dr. Várnai Ferenc. A belépés díjtalan! (forrás: dmvmk)

2012-04-11 18:19:16

akvarium.jpgElőször 2001-ben merült fel az ökocentrum ötlete, elsősorban a Tisza-tó üdülési szezonjának meghosszabbítása érdekében. Egy szakértői bizottság körbejárta a lehetséges településeket (pl. Tiszabábolna) és Poroszló mellett nemcsak a csodálatos természeti környezet és a Tisza-tó közelsége szólt, de a 33-as út biztosította jó megközelíthetőség is és a helyiek lelkesedése. 2009. november 29-én végül aláírták a támogatási szerződést, a teljes költségvetés 2,2 milliárd Ft, ebből 1,9 milliárd Ft EU-s forrásból, 300 millió Ft pedig önerőből származik. A fogadóépület 4 szintes, kettő a földfelszín alatt, kettő felette, mindez 2.600 m2-en. Az első szint (amely tulajdonképpen a "földszint") a fogadótéré (információs rész, büfé, ajándékbolt). A -1 és -2 szint az akváriumok szintje, míg a felső szinten 3D-s mozi (a környéken még hagyományos mozi sincsen, nemhogy 3D-s), irodák, 100 fős konferenciaterem és a kilátó található, ahonnan szinte a teljes Tisza-tó belátható. Az akadálymentes épülethez 72 férőhelyes parkoló tartozik, a kapcsolódó park 7 hektáros. A Kertai László Ybl-díjas építész tervezte fogadóépület is a természetre asszociál, formája egy éppen felszálló szürke gémre hasonlít, melynek láthatjuk szárnyait, de farktollát is. A kivitelezési munkákért a Market Zrt. felel. Az ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma (a német Duna Múzeum legnagyobbja is "csak" 40 m³-es), amely nemcsak mérete és alakzata miatt különleges. Fenntartása nehezebb, mint egy sós vizű tropicariumé, főként az algásodás miatt. A medencék teljes feltöltéséhez mintegy 1 millió liter víz kell. Az alagút akrilból készült (ez jobb, mint az üveg, mert torzítás mentesen javítható), a világon összesen 70 tonna készül, ebből 5,5 tonna Poroszlóra került. Egyúttal ez volt a legdrágább rész az egész komplexumban, 80 millió Ft-ba került. Az akvárium fölötti szinten kisebb-nagyobb akváriumok és terráriumok is lesznek, a földbe vájt üveglapokon keresztül pedig leláthatunk a lenti medencékre. Épült egy kültéri terasz, amely a szúnyoghatár felett van, így nyáron is élvezhető. Őshonos fajoknak szánják az egész területet, lesz itt nádi farkas, békák tava, de még birkák is. A kültéri medencékben vidrák és kormoránok is helyet kapnak. Lesz dámszarvas-etető, vizes játszótér gyerekeknek, fűzfa-labirintus, szabad strand, akadálymentes horgászhelyeket is kialakítanak, és tanösvények vezetnek mindenhová. A tájházban (halászati skanzen) pedig nemcsak bemutatják az eszközöket, de ki is próbálhatjuk azokat. Az ökocentrumhoz 15 (motoros) csónak is tartozik, melyet önállóan vagy szervezetten is igénybe vehetünk, 12 GPS-be programozott túraútvonalból választhatunk, kondicionktól függően lehet rövidebb (5-6 km) vagy hosszabb (40 km). (forrás: vizpartifejlesztesek.blog.hu)

2012-04-11 14:46:55

n__rcisz.jpgA Rákbetegek Országos Szövetsége Karcagi Szervezete és a "Mindig van remény" Daganatos Betegekért Alapítványa Méltóság mezeje találkozót rendez 2012. április 13-án pénteken 15.00-kor a karcagi Déryné Városi Művelődési és Ifjúsági Központ előtti parkban, rossz idő esetén a Déryné mozitermében. A rendezvényen műsort adnak az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és növendékei "Az élet szép, az élet minden" címmel, majd Karcag város polgármestere, Dobos László mond köszöntőt.  Az ősszel ültetett nárciszok leszedése után a rendezvény résztvevői elsétálnak a KTKT Idősek Otthonához, ahol közös éneklés után az élet méltóságát szimbolizáló nárciszokat átadják az otthon lakóinak. 

2012-04-05 11:40:30

pladatavasz201203.jpg2012. április 5. - Immár hagyománnyá vált, hogy a Püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium tanulói a tavasz kezdetén egynapos természetismereti vetélkedőt rendeznek az ERTI püspökladányi Farkasszigeti Arborétumában. A közel 300 gyerek az arborétumban és az azt körülvevő erdőben megbúvó "állomásokon" válaszolt a tanárok által összeállított természetismereti, természetvédelmi és helytörténeti kérdésekre. A rendezvény módot adott arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a város határában immár közel 80 éve zajló erdészeti kutatómunka tárgyiasult eredményeivel, és láthassák azokat az erdőket, melyeket szüleik – még gyermek- és fiatalkorukban – ültettek és kapáltak. A kutatóintézet és a város oktatási intézetei közötti évek óta töretlen együttműködés nem titkolt célja, hogy a felnövekvő ifjúság az őt körülvevő erdők értékét megismerje, becsülje, és jelentőségéhez méltóan bánjon majd vele. A rendezvény részét képezi a pedagógusok és erdészek egész évre kiterjedő közös munkájának, - Föld Napja, Szemétszüret, Madarak és Fák Napja, Erdei Iskolai- Erdei Óvodai programok, Túry Elemér Ökotábor működése - melynek eredményeként az iskolák, óvodák gyerekei a tanteremben megszerzett természetismereti gondolatokat a szabadban, valós körülmények között sajátíthatják el. Fotó:Rásó János Írta:Csiha Imre (forrás:ForestPress)

2012-04-04 10:48:06

Latinovits.jpg2012. április 11-én 19:00-kor mutatják be a Debrecenben a Horváth Árpád Stúdiószínházban Ablonczy László Latinovits Zoltánról írt könyvét. A szerző nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy végigköveti e „veszélyes sorsú zsenink” belső útját, önmagával és a világgal vívott küzdelmeit. Latinovits Zoltán félévszázada érkezett Debrecenbe, zsebében építészdiplomája, kezében „egy koffer fehérnemű, két öltöny” hátán „egy zsák Remény és egy skatulya Bizalom”, s itt „rövidnadrágos segédszínészként” kezdte újra életét a Csokonai Színházban. Ablonczy László könyve a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg Latinovits Zoltán élete, halála és feltámadásai címmel. A szerző így fogalmaz: A költőkkel 45 éves földi életének csillagpontjait rajzolta egére. A könyvbemutatóhoz kapcsolódó beszélgetés résztvevői Ablonczy László, valamint Latinovits egykori debreceni játszótársa, Szabó Ildikó színművész. Közreműködnek Kóti Árpád és Csikos Sándor színművész. A beszélgetést Rideg Zsófia vezeti. (forrás:civishir)

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu